Liikunta ja hyvinvointi

Kahvakuula_taustaton_värikäsitelty_neliö

Forte tarjoaa monipuolisia liikunta- ja hyvinvointipalveluja. Palveluvalikoimaan kuuluu mm. Firstbeat Hyvinvointianalyysi, InBody-kehonkoostumusmittaus, Personal training -palvelut (Physio Trainer) sekä erilaiset liikuntaryhmät kuten eläkeläisten kuntosaliryhmä.

 

 


firstbeat_logo_nelio_300x300 Sykevälimittaukseen perustuva Firstbeat Hyvinvointianalyysi kuvaa palautumisen riittävyyttä ja auttaa tunnistamaan stressaavat tekijät niin työssä ja vapaa-ajalla.

InBody-kehonkoostumusmittaus antaa tietoa kehon kokonaisvaltaisesta tilanteesta. Mittaus antaa tietoa muun muassa lepoaineenvaihdunnasta sekä lihasmassan, mineraalimassan, nestetasapainon ja rasvamassan osuuksista suhteessa toisiinsa.

FIHF_Personal_Trainer_LogoPersonal training -palvelua on saatavana myös ryhmämuotoisena maksimissaan kuuden hengen ryhmille. Ohjaukseen sisältyy samat asiat kuin yksilölle suunnatussa personal trainingissä, mutta osa ohjauskerroista ja harjoituksista suoritetaan ryhmämuotoisesti. Uusia ryhmiä aloittaa vuoden 2017 alussa Teuvalla ja/tai Kauhajoella.

 

Eläkeläisten kuntosaliryhmä kokoontuu Forte Centerin kuntosalilla Teuvalla tiistaisin klo 12. Ammattilaisen opastuksella kuntosaliharjoittelu on turvallista ja tehokasta.

Forten ammattilaiset järjestävät lisäksi satunnaisesti erilaisia liikunta- ja hyvinvointitapahtumia eri kunnissa. Seuraa ilmoittelua Facebookissa ja nettisivuillamme, niin pysyt ajan tasalla!

HINNASTO

Forten työntekijät ovat koulutettuja ohjaajia mm. kahvakuulassa, Physiopilateksessa, crosstrainingissa sekä kehonpaino- ja tasapainoharjoittelussa.

Kahvakuula on erittäin hyvä toiminnallisen harjoittelun muoto. Liikkeet ovat monipuolisia ja koko keho pystytään harjoittamaan yhdellä välineellä. Fortella on kuulia jonkin verran omasta takaa, joten et välttämättä tarvitse omaa kuulaa mukana.

Forten pilates-ohjaus perustuu Physiopilates -tyylisuuntaan, joka sopii myös erilaisille tuki- ja liikuntaelinongelmista kärsiville. Esimerkiksi selkäongelmat ovat yleinen vaiva, johon Physiopilateksesta voi olla apua. Harjoittelu on pääpainoisesti kehonpainoharjoittelua eri asennoissa, jossa pääpaino on keskivartalon hallinnan harjoittelussa ja hengitys huomioidaan olennaisena osana suoritustekniikkaa.

Crosstraining on yhdistelmä parhaimpia harjoittelumuotoja: intervalliharjoittelua, kehonpainoharjoittelua, toiminnallista harjoittelua, kahvakuulaharjoittelua jne. Harjoitusohjelma voidaan räätälöidä asiakkaan tai ryhmän tarpeiden ja lähtötason mukaan.

Kehonpainoharjoittelussa hyödynnetään pääasiassa omaa kehoa. Liikkeet ovat osin voimistelullisia, mutta suurimmaksi osaksi normaaleihin kehon liikkeisiin kytkettyjä. Esimerkiksi kyykyt, punnerrukset, käsinseisonnat ja roikkumiset kuuluvat kehonpainoharjoitteluun. Välineinä voidaan käyttää muun muassa rekkiä, punnerrusrautoja ja renkaita.

Tasapainoharjoittelu perustuu Voimaa ja tasapainoa -konseptiin. Harjoittelu soveltuu hyvin iäkkäämmille ihmisille, koska se lisää liikkumisen turvallisuutta jalkojen voiman kehittymisen ja tasapainon parantumisen kautta. Harjoittelun pääosassa ovat toiminnalliset harjoitteet, jotka liittyvät arkiliikkumiseen.